326
- جهانگرد، دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات، در حاشیه همایش رایانش ابری و تأثیر آن بر اکوسیستم پهن باند کشور، در پاسخ به این سوال که با حکم اخیر مقام معظم رهبری درباره انحلال شوراهای موازی شورای عالی فضای مجازی، آیا شورای عالی فناوری اطلاعات نیز منحل میشود و چنین رویهای میتواند موجب تأثیرگذاری در طرحها و برنامههای بلند مدتی نظیر دولت الکترونیکی شود، گفت: در این باره بعداً صحبت میکنم.
-
با رونمایی از نخستین خدمات رایانش ابری، سازمان فناوری اطلاعات ایران، خدمات میزبانی را به مدت یکسال به رایگان در اختیار کسب و کارهای تازه (استارت آپ) اینترنتی قرار میدهد.
این مدل شبیه وبسرویس آمازون طراحی شده است.
در قدم نخست اجرای این طرح، هماکنون لایه IaaS (یَس) با بهرهگیری از نرمافزار OpenStack (متن باز) که 52 درصد سیستمهای رایانش ابری جهان برپایه آن توسعه یافته، پیادهسازی شده است. در مراحل بعدی خدمات ابری سطح بالاتر از جمله PaaS و SaaS در مراکز داده ارائه میشود.
-
مدیر پروژه ملی موتور جستجوگر «پارسی جو» گفت: «پارسی جو» به عنوان یکی از موتورهای جستجوگر کشور قصد دارد باعث تحول در حوزه تجارت الکترونیک و رونق بازاریابی اینترنتی در ایران شود.
زارع بیدکی گفت: براساس بررس های انجام شده ۸۵ درصد ترافیک هدفمند در اینترنت، متعلق به موتورهای جستجوگر است و درواقع این جویشگرها هستند که مشتریان را به صاحبان مشاغل معرفی می کنند و از همین رو شرکت های خدماتی و تجاری همواره تلاش می کنند در موتورهای جستجوگر جایگاه بهتری داشته باشند.
وی در تشریح این موضوع به آمار جهانی اشاره کرد و افزود: براساس گزارش موسسه «اسآرآی اینترنشنال» هم اکنون ۸۲ درصد کاربران اینترنت، موتورهای جستجوگر را ابزار اصلی خود برای یافتن وب سایت ها عنوان می کنند، این درحالی است که ۵۷ درصد از کاربران اینترنت، هر روز جستجو میکنند و ۴۶ درصد این جستجوها برای کالا یا خدمات است؛
عضو هیات علمی دانشگاه یزد، با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کاربران به هنگام جستجو، یکی از سه سایت ابتدای نتایج جستجو را کلیک می کنند، ادامه داد: موتورهای جستجو برای شرکتهای تجاری و خدماتی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که هدفمندترین بازدیدکنندگان را به سایت می فرستند و از همین رو شرکتهای تجاری، سعی می کنند با پرداخت هزینه، در معرض دید کاربران باشند.
زارع بیدکی گفت: ۹۷ درصد درآمد گوگل از طریق «پرداخت کلیکی» تامین می شود، به طوری که این موتور جستجوگر توانسته در سال گذشته بیش از ۶۶ میلیارد دلار درآمدزایی کند که از این مقدار بیش از ۵۹ میلیارد دلار از محل تبلیغات بوده است، موضوعی مهم در حوزه تجارت الکترونیکی که نمی توان به سادگی از آن گذشت.
وی افزود: فرهنگ سازی در استفاده از موتورهای جستجوگر بومی باعث خواهد شد که صاحبان صنایع داخلی در معرض دید مشتریان باشند.
-
دبیر شورای عالی فضای مجازی، در برنامه نگاه یک (شبکه یک سیما؛ شنبه، ۲۱ شهریور ۹۴) گفت: یکی از دلایل عدم برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی، مشغله زیاد سران قواست به گونهای که ترافیک کاری آنان باعث شده تا جلسات با تأخیر برگزار شود.
انتظاری گفت: درخواست مستند تشکیل جلسات را به رئیسجمهور و مصوبات آماده طرح را نیز در این زمینه ارائه دادهایم. لذا قبول ندارم که میگویند طرحی برای بررسی در جلسات شورا وجود ندارد.
رییس مرکز ملی فضای مجازی، با اعلام اینکه هماکنون 40 طرح اساسی آماده ارائه به شورای عالی فضای مجازی است، گفت: امیدواریم در اولین جلسه این شورا، تکلیف این طرحها مشخص شود. علاوه بر مصوباتی برای شبکه ملی اطلاعات، برنامه ملی بازیهای رایانهای را تدوین کردهایم و آماده برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی و عملیاتی کردن آن هستیم.
انتظاری با بیان اینکه برنامه جامع برای دسترسی به محتوای سودمند در شورای عالی فضای مجازی تحت عنوان طرح فضای مجازی سالم به تصویب رسیده است، گفت: این طرح فضای مجازی سالم و بدون فیلتر را در اختیار کاربران قرار میدهد که طراحی آزمایشی آن رو به اتمام است و تا سه ماه آینده با تشکیل یک کنسرسیوم ارائه میشود.
-
دبیر شورای عالی فضای مجازی، با نام بردن از شورای عالی انفورماتیک، شورای عالی فناوری اطلاعات و شورای عالی اطلاعرسانی، گفت: علاقههای شخصی به مدیریت شوراها باعث شد تا نخواهند در شورای عالی فضای مجازی ادغام شوند.
انتظاری گفت: بعد از حکم جدید مقام معظم رهبری و طی هفته اخیر، دو شورای عالی انفورماتیک و اطلاعرسانی به اینجانب مراجعه کرده و پیشنهاد ادغام در شورای عالی فضای مجازی دادهاند.
-
دبیر شورای عالی فضای مجازی، در ارتباط با احتمال حضورش در دور جدید شورای عالی فضای مجازی گفت: حضورم در دور جدید به نظر اعضای این شورا بستگی دارد و لذا پیشنهادات باید مطرح و به رأی گذاشته شود. او افزود: دبیر شورا با هماهنگی رهبری انتخاب میشود و حکم او را رئیسجمهور ابلاغ میکند.
== در همین راستا، واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پاسخ به سؤالی درباره احتمال تغییر دبیر شورای عالی فضای مجازی در دوره فعالیت جدید این شورا گفته بود: با توجه به حکم جدید مقام معظم رهبری درباره ۱۰ مأموریت شورا باید ببینیم چه کسی میتواند از عهده انجام این مأموریت مهم برای تعامل بسیار نزدیک بین دو طرف (دستگاههای ذیربط و مرکز ملی فضای مجازی) بر آید و تصمیمگیری درباره انتخاب دبیر شورا طبق نظر رئیس جمهور است.