385
2024- نرمافزار موبایلی «نقشه سلامت»، در راستای اطلاعرسانی و نمایش موقعیتهای مکانی مراکز درمانی در شیراز، تکمیل و راهاندازی شد.
به گفته مدیر آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بانک اطلاعاتی این نرمافزار در حال حاضر، شامل بیش از ۶ هزار رکورد اطلاعات پزشکان، مطبها، داروخانهها و بیمارستانها است و نقشههای موجود در این نرمافزار، بهصورت آفلاین است و دیگر نیازی به استفاده از اینترنت از سوی کاربران، ندارد. همچنین، در حال حاضر، نقشههای شهر شیراز، با بزرگنمایی ۱۶ در نرمافزار قرار دارد که کاربران را از دانلود نقشههای بیشتر، بینیاز میکند.
https://cafebazaar.ir/app/com.SUMS.ShirazHealthMap/?l=fa
2025- رئیس سازمان فضایی از آمادگی واگذاری دادههای سنجش از راه دور به بخش خصوصی خبر داد و افزود: بخش خصوصی میتواند در حوزه کاربرد فناوری فضایی به ویژه سنجش از راه دور، به ارائه خدمت بپردازد.
بهرامی، ارتباط بیشتر و مستمر با دانشگاه ها و کمک به دانشجویان تحصیلات تکمیلی را از برنامه های سازمان فضایی ایران دانست و گفت: دانشگاه ها می توانند در مراکز رشد به این امر کمک کنند و فقط لازم است فضای کسب و کار را طراحی کرد.
http://isa.ir
2026- سرپرست شرکت مخابرات ایران با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته در زمینه توسعه مخابرات گفت: در طی ۶ سال پس از خصوصی سازی مخابرات، حدود ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام داده ایم و در ۴ سال آینده نیز ۷۲۰۰ میلیارد تومان فقط در بخش تلفن ثابت سرمایه گذاری خواهیم داشت.
دهناد در دیدار با لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش نیافتن تعرفه ها، عدم تناسب هزینه ها و درآمد، هزینه های نگهداری از خطوط تلفن ثابت و همچنین هزینه های حاصل از اجرای طرح همکدی در سراسر کشور برای مخابرات ، بر لزوم عادلانه نمودن تعرفه ها تاکید کرد و گفت: در صورت تحقق این امر و مساعدت های دولت محترم، این شرکت آمادگی دارد ضمن افزایش اشتغالزایی در سطح جامعه، سالانه بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان سود مستقیم به دولت پرداخت نماید.
= پیش از این، سرپرست شرکت مخابرات ایران گفته بود: در شش سال گذشته بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به دولت پرداخت کرده ایم.
2027- بنا به گزارش کسپراسکای، نسخه جدید باجافزار CTB-Locker که تنها به وب سرورها حمله می کند، توانسته فایلهای مسیر root مربوط به بیش از ۷۰ وبسرور از ۱۰ کشور جهان را بهطور موفقیتآمیز رمز کند. این باج افزار برای تراکنش های مالی، از پول مجازی بیت کوین استفاده میکند.
در دو سال گذشته باجافزارهایی نظیر TeslaCrypt ،CryptoWall ،TorrentLocker ،Locky و CTB-Locker با ظاهر و عملکردهای گوناگون در دنیای اینترنت مشاهده شدهاند.
2028- یک سناتور جمهوریخواه آمریکایی، روز چهارشنبه، طرحی با عنوان «قانون تحریم سایبری ایران» را ارایه کرد.
این طرح، در صورت تصویب در مجلس سنا و تبدیل شدن به قانون، رئیسجمهور آمریکا را ملزم به ارائه گزارش به کنگره میکند.
همچنین در یکی از بندهای طرح، رئیسجمهور آمریکا باید نام اشخاص مورد اشاره در گزارشش به کنگره را به فهرست سیاه تحریم وزارت خزانهداری این کشور اضافه کند. نفرات اضافه شده به این فهرست، اجازه دسترسی به داراییهاییشان در آمریکا را نخواهند داشت و مبادلات تجاری اشخاص آمریکایی با آنها منع خواهند شد.
وزارت دادگستری آمریکا به تازگی، با متهم کردن هفت ایرانی به حمله سایبری به نزدیک به ۵۰ موسسه مالی و یک سد در نیویورک، علیه آنها کیفرخواست صادر کرده است.
2029- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درباره تعرفههای مخابراتی با توجه به اینکه در این بخش در یک سال گذشته، افزایش تعرفهای نداشته ایم احتمال تغییر تعرفه ها در سال جاری (۹۵) وجود دارد.
عمیدیان گفت: البته برای این تغییرات لازم است شرکت مخابرات تعهدات خود در زمینه اصلاح پروانه را انجام دهد چرا که در زمان ارتقاء پروانه شرکت ارتباطات سیار و دریافت مجوز ارائه 3G و نسلهای بالاتر در پروانه شرکت مخابرات ایران اصلاحاتی لحاظ شد که برای بازنگری در تعرفهها لازم است این اصلاحات انجام شود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات گفت: تا جایی که به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات مربوط است تا کنون هیچ یک از شرکتهای ارتباطی درخواستی برای افزایش تعرفههای خود در سال جاری نداشتهاند. البته تعرفه برخی خدمات در سطح کلان در شورای اقتصاد تعیین می شود. به عنوان مثال سال گذشته توسط این شورا برای افزایش شش درصدی تعرفههای پستی تصمیم گرفته شد.
2030- سرخط اخبار
- مشترکان موبایل در نوروز امسال ۷ میلیارد پیامک مبادله کردند که این آمار در مقایسه با نوروز ۹۴ کاهش حدود ۱۲ میلیارد پیامک را نشان میدهد.
- حجم اینترنت مصرفی مشترکین اپراتورهای تلفن همراه در هفته نخست تعطیلات نوروزی سال ۹۵، با افزایش ۳.۵ برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷ هزار و ۹۲۵ ترابایت رسید.
- سازمان صدا و سیما، برای محصولات دانش بنیان، ۸۰ درصد اضافه پخش تشویقی می دهد. بر این اساس، در هزینه تبلیغ محصولات دانش بنیان و ساخت ایران، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخفیف برآورد می شود.
- معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) از تلاش برای راهاندازی «شبکه اجتماعی ویژه مددجویان» این نهاد در فضای مجازی خبر داد.
- شرکت اچ پی (HP)، باریکترین لپ تاپ جهان با ضخامت ۱۰.۴ میلیمتر را ساخت. این لپ تاپ اسپکتر (Spectre) نام دارد.