386
2031- با توجه به اینکه تصویب اساسنامه پست به مراحل آخر نزدیک شده، پیشبینی میشود این موضوع در جلسه این هفته کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تصویب برسد و پرونده تشکیل «سازمان پست» بسته شود.
۵ سال پیش دولت پیشنهاد تشکیل یک سازمان دولتی جدید به نام سازمان پست را به مجلس برد. در صورت تصویب نهایی این لایحه، به منظور انتزاع و انتقال وظایف و فعالیتهای شبکههای اصلی تجزیه و مبادلات و مدیریت توزیع خدمات پایه پستی از شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، سازمان پست جمهوری اسلامی ایران وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل می شود.
2032- پیشبینیها نشان می دهد یک سال پس از عرضه ویندوز ۱۰، سهم آن در دنیای رایانههای شخصی به حدود ۲۰ درصد رسیده و ۳۴۲ میلیون رایانه به این سیستم عامل مجهز خواهند شد.
مایکروسافت امیدوار است این رقم را ۳ برابر کرده و در آینده ای نه چندان دور شاهد نصب ویندوز ۱۰ بر روی یک میلیارد رایانه در سراسر جهان باشد.
یک موسسه تحقیقاتی، سهم ویندوز ۱۰ از بازار رایانه را در شرایط فعلی یعنی ۸ ماه پس از عرضه آن را ۱۵.۶ درصد اعلام کرده است.
مایکروسافت می گوید ویندوز ۱۰ آخرین سیستم عامل این شرکت است و در آینده به جای عرضه ویندوزهای جدید تنها اجزای مختلف این سیستم عامل را به روز خواهد کرد.
2033- بر اساس نظرسنجی یک موسسه تحقیقاتی، شبکههای اجتماعی سومین راه برای حملات سایبری هستند. ۱۸ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی آسترمن، حمله سایبری از طریق شبکههای اجتماعی را تجربه کردهاند. اما با توجه به اینکه، این شبکهها، پدیدههای کاملاً جدیدی در فضای سایبر هستند، آمار ۱۸ درصدی برای انجام حملات سایبری، آمار قابل ملاحظهای است.
بر اساس این نظرسنجی، ۸۰ درصد شرکتها، آلودگی از طریق ایمیل را تجربه کرده و ۷۲ درصد نیز از طریق وبگردی هدف حمله سایبری قرار گرفتهاند.
همچنین نتایج این نظرسنجی نشان می دهد، ۷۳ درصد شرکتها از فیسبوک، ۶۴ درصد از لینکدین و ۵۶ درصد از توییتر برای مقاصد تجاری و تبلیغاتی خود استفاده میکنند.
2034- انگلستان «المپیک بازی های الکترونیکی» برگزار می کند
http://www.egames.org
2035- سخنگوی شرکت مخابرات ایران از ارائه سه طرح پیشنهادی این شرکت برای تغییر تعرفههای تلفن ثابت خبر داد.
به گفته زارعیان، دریافت آبونمان ثابت (اما متفاوت برای مناطق روستایی، شهری و کلانشهرها) و رایگان شدن هزینه مکالمه ها، دریافت آبونمان متغیر برای نقاط مختلف کشور، و تغییر (افزایش) تعرفه مکالمه، سناریوهای پیشنهادی مخابرات هستند.
به گزارش دفتر بررسیهای فنی اقتصادی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، در گزارش بررسی وضعیت ارتباطات در کشور منتهی به سه ماهه سوم سال ۹۴، شرکت مخابرات ایران بیش از ۳۴.۵ میلیون خط منصوبه شهری و روستایی دارد که از این تعداد، ۳۰ میلیون خط، دایر هستند. ضریب نفوذ تلفن ثابت این شرکت، ۳۸.۱۹ درصد است.
2036- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ارزش حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان است که ۸۰ درصد این اقتصاد توسط جمعیت ۲۰ درصدی کشور در تهران تولید میشود.
براری با بیان اینکه هم اکنون سهم مصرف این بخش بیش از ۸۰ درصد و سهم تولید کمتر از ۲۰ درصد است، گفت: اقتصاد این بخش در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ به ترتیب ۲۶۵۰ و ۳۵۰۰ میلیارد یورو بوده که پیشبینی میشود این میزان در سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰۰ میلیارد یورو افزایش یابد.
وی افزود: در حال حاضر سهم مخابرات (ارتباطات) در بازار ۶۰ درصد و سهم فناوری اطلاعات ۴۰ درصد است که این دو باید در سالهای آینده به ترتیب به ۲۰ و ۸۰ درصد تغییر یابد.
معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یک درصد جمعیت جهان در ایران است و باید یک درصد تولید فناوری دنیا نیز در اختیار کشور باشد که با این احتساب، سهم ایران از اقتصاد ICT در سال ۲۰۲۰ میتواند ۱۴۰ هزار میلیارد تومان باشد.
= براری برای معارفه مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان، روز پنجشنبه، به خرم آباد رفته بود.
2037- شورای برنامهریزی ارتباطات و فناوری اطلاعات، برنامه خود را درباره تحقق شاخص «تأمین امنیت و صیانت از حقوق و حریمهای فردی و اجتماعی در شبکههای ارتباطات و فناوری اطلاعات»، در قالب یکی از اهداف برنامه ششم توسعه به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعلام کرده است.
قرار است طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، تا پایان سال ۹۹ این شاخص به صورت ۱۰۰ درصدی محقق شود.
چهار راهبرد برای دستیابی به این هدف کلی، از قبیل تحقیق، توسعه و تولید و بکارگیری محصولات بومی امنیت شبکه در نظر گرفته شده است.
همچنین، تسلط بر دروازههای ورودی و خروجی شبکههای ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور، مشارکت اپراتورهای دسترسی و توزیع صیانت اجتماعی شبکه به لایههای دسترسی، گذر از IPv4 به IPv6 با قابلیت اصالتسنجی و ارتقاء قابلیتهای امنیتی شبکههای ICT همزمان با توسعه شبکه، بخش دیگری از راهبردهای در نظر گرفته شده برای تحقق این معیار تا پنج سال آینده هستند.
قرار است طبق برنامهریزی صورت گرفته، با رشد سالانه ۲۰ درصد، به ترتیب ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ و نهایتا ۱۰۰ درصد از این پروژه طی پنج سال اجرایی شود.
دولت پیشبینی کرده که برای پیادهسازی کامل این بند از برنامه توسعهای مجموعا به ۱۰۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
2038- عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه مجلس ۵۲۰۰ میلیارد تومان برای بودجه سال ۹۴ وزارت ارتباطات مصوب کرد، گفت: علیرغم مبلغ زیاد بودجه این وزارتخانه، محل هزینه کرد آن شفاف نیست.
محمد سلیمانی گفت: آخرین گزارشی که وزارت ارتباطات به مجلس ارائه کرده مربوط به گزارش شش ماهه اول سال ۹۴ بود که در این گزارش ابهامات زیادی درباره اینکه چه مبالغی در چه بخش هایی هزینه شده، وجود داشت.
2039- امسال برای تهیهکنندگان برنامه اپلیکیشن و بازیهای رایانهای فرصت بیشتری برای حضور در رقابت در ششمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات هست، لذا نویسندگان اینگونه برنامهها با توجه به میزان اشتغال و فروش بالاتر، می توانند در این رقابت ثبت نام کنند.
رییس کارگروه توسعه کسبوکارهای نوآورانه جشنواره گفت: تهیهکنندگان برنامه ها و بازیهای رایانهای که موفق به صادرات بودهاند می توانند علاوه بر ثبتنام در بخش توسعه کسبوکارهای نوآورانه، در بخش صادرات محصولات دانشبنیان جشنواره نیز ثبتنام کنند تا امکان ارزیابی آنها فراهم شود.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ششم گفت: علاوه بر شرکتهای مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، همه شرکتهای فعال در زمینه فناوری ارتباطات و اطلاعات دارای فعالیت موفق میتوانند در این جشنواره شرکت کنند و اندازه کوچک، متوسط و بزرگ بودن شرکتها ملاک حضور در جشنواره نیست.
سلجوقی افزود: توان نوآوری و صادرات و فعال بودن بخش تحقیق و توسعه شرکت و یا توان استفاده از ظرفیتهای مراکز پژوهشی و دانشگاهی و همچنین کسب بخشی از بازار و نظیر آن، ملاک ارزیابی و انتخاب شایستهترها و معرفی موفقها برای الگوسازی جوانان کشور، در این دوره از جشنواره است.